Pallets, steigerhout en sloophout maken al een jarenlange hit door. Door de prachtige natuurtinten, de verwerkbaarheid van het hout en hun voordelige karakter blijft het in trek. Zelf werk ik ook veel en graag met deze prachtige houtsoorten. Veel leuke ideetjes al gevonden. Een paar van deze wil ik met jullie delen...

Zo simpel te maken. Vier plankjes (prettig werken met de plankjes van een pallet), houten, ronde latjes en houten kralen. Vind je de kralen en latjes te nieuw? Gebruik een antiekwas of beits en ze krijgen al snel die verweerde look!

Deze vind ik ook zo leuk. Ook leuk voor in de keuken met kromgebogen lepels en vorken. Heb je toevallig wel veel sleutels maar niet van die leuke oude? Sleutels kun je simpelweg snel en goedkoop verouderen door een kwart yoghurtpak te nemen. Dit half te vullen met azijn en een theelepel zout. Laten staan en voila...verweerde, verroeste sleutels in een handomdraai!

Pallets in hun waarde laten gaat het beste bij grote objecten. Tegenwoordig zie je grote tuinbanken, tijdschriftenrekken en loungeseats van pallets. Maar ook met een klein pootje kan zo'n pallet heel verfijnd overkomen als salontafel! Niet dol op deze antieklook? Denk ook eens aan een simpele kalkwas, ingewreven met een oud t-shirt...een kind kan de was doen!

Niet alles wat duur is, is mooi en niet alles wat mooi is...hoeft duur te zijn! Nog parketdelen over van de vloer? Plankjes van een pallet? Een oude tafel. Denk simpel...juist die ruige look geeft leven aan een eethoek. En maak je je zorgen over de kruimels in de naden...juist...daar hebben we een stofzuiger voor!

Prachtig, warm, simpel en verwelkomend...love it!

Ik ben dol op pasteltinten en natuurkleuren. Laat dit nou een hoekje naar mijn hart zijn. Hoe lief die pootjes in tegenstelling tot het ruige hout...

 

Kortom, leef je uit met oude materialen. Toevallig geen oude pallets op voorraad? Wees creatief met antiekbeits, kalkwas of nog veel simpeler...een oude bus met grijze muurverf iets verdunnen met water en inboenen met een spons! Gegarandeerd succes!

© 2013 - 2023 Juf Brocante | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel