Werken met muurvuller is tegenwoordig een hele hype. Je kunt er oude en niet gebruikte producten een stoer tweede leven mee geven. Het is goedkoop, simpel en snel.

Stap 1: Het belangrijkste is om leuke producten met mooie vormen uit te zoeken. Materiaal en kleur maakt eigenlijk niet uit. Het kan zelfs op glas en plastic. Wel is het belangrijk dat je kiest voor een mooie vorm. Denk aan kannen, kruiken, schalen en lampenvoeten.

Stap 2: Smeer deze in met muurvuller. Kant en klaar te koop bij een van Nederlands goedkoopste winkels. Doe dit met je vingers en werk dit af met natte handen voor een iets gladder effect.

Stap 3: Is het je nog niet glad genoeg? Na het drogen kun je het altijd iets bijwerken met een schuurppapier korrel 180 of 240.

Stap 4: Als het goed droog is kun je je product bewerken met de duurdere kalkverven, een matte muurverf of de decoverf van dezelfde goedkope winkel als waar ik het eerder over had. Het werken met meerdere kleuren zorgt voor een mooier effect.

Stap 5: Het geleefde effect krijg je vooral door het simuleren van vlekken. Dit kan door middel van koffieprut, aarde of brikketten. Doe dit met je vingers of met een doek.

Stap 6: Geniet enorm van je eigen werk! Een plaatje om te zien!

© 2013 - 2023 Juf Brocante | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel