Herfstdecoratie, voor mij een heerlijke tijd. Wanneer de eerste bladeren vallen, de eerste rilling buiten over mijn lijf loopt...dan struin ik internet weer af voor de leukste ideetjes. Ik ben wat dat betreft ook echt een wintermens. Ik geniet van de houtkachel. Zelfs zo dat wij in de winterperiode ons bankstel omruilen met de eettafel zodat we in de winter heerlijk om de kachel kunnen zitten. In de winter merk ik ook dat alles wat robuuster, donkerder, stoerder en natuurlijker mag. En dat is fijn...want die kleuren en stoerheid is ook precies wat de natuur te bieden heeft.

Een kleine start heb ik al gemaakt. The best has yet to come...houd het in de gaten. De leukste ideetjes komen ook regelmatig op de facebookpagina langs.

Waxinelichthoudertjes

Deze waxinelichthoudertjes van de action van jááááren geleden lagen in de kast te verstoffen. Iets te tuttig en erop uitgekeken...je kent het vast wel.

Bij de action hebben ze nu leuke tafellopertjes van houten stokjes. Natuurlijk kunnen takjes uit de natuur ook maar ik vond deze wel erg leuk. Als je dit lopertje halveert met een kniptang kun je er heel veel mee decoreren. Met een lijmtang spuit ik wat lijm op het glaasje (boven een dot en onderin) en dan het takje even vasthouden. Het lintje waarmee het tafellopertje vastgestrikt is...kun je gebruiken als strikje. Als je het goed doet zijn de takjes redelijk dekkend. Niet té...zo zie je toch nog diffuus licht als je het waxinelichtje aansteekt!

Herfstkrans

Een krans is niet te missen. Aan de deur, op tafel, een aantal op elkaar als 'taart'. Veel verschillende materialen uit de natuur zijn te gebruiken. De strokransen van de action zijn lekker voordelig. Ik heb er wel even wat stroken jute omheen gewikkeld en vastgezet met een krammetje zodat je jute ziet tussen de materialen door. Natuulijk kan tulantia ook maar als je wat strakker werkt met banen dan vind ik tulantia te tuttig. De onderste krans is een basiskrans. Die heb ik altijd wel ergens staan, hangen. De meeste mensen hebben wel ergens zo'n krans. Bij de intratuin verkopen ze prachtige kleine ledlichtjes op koperdraad die als ze uit zijn, nauwelijks te zien zijn. Deze zijn op batterijtjes en zijn er in verschillende kleuren. Ik dacht dat 'antiekwit' mooi zou zijn, maar uiteindelijk was dat te fel. Deze is warmer. De krans is beplakt met hazelnoten. Dit kan ook met denneappels, kastanjes en diverse andere vondsten. Werk met een lijmtang, dit gaat snel en heeft een sterke verbinding. Ik heb een vaas erin gezet gevuld met kastanjes en een kaars.

Hij is leuk als de lichtjes en de kaars niet branden. Lekker robuust en stoer. Maar als de lampjes branden is hij toch wel erg sfeervol!

Haardstuk

Lekker genieten van de houtkachel wordt nóg fijner als de schouw mooi gedecoreerd is. Doordat een schouw vaak vrij smal is, moet je vaak goed bedenken wat je er neer kunt zetten. Een kerststuk komt er sowieso maar daar moeten we nog even op wachten.

Een stronk uit het bos, wat mos, een klein beetje tulantia, dennenappels, kleine geweitjes van de action en een lijmpistool zijn alle benodigdheden. Lekker stoer en warm.

Met de restjes is ook dit leuke stukje te maken. Eigenlijk op precies dezelfde manier. Dit keer gebruik gemaakt van een stuk schors.

Krans aan de deur

Dat mijn liefde voor decoreren niet van een vreemde komt is wel duidelijk.

Deze krans heeft mijn moeder voor mij gemaakt. Van een strokrans en krammetjes (action) en veel materialen uit haar eigen tuin. Prachtig he! Dat is toch even fijn binnenkomen!

Herfstballen

Ondanks dat de mosballen het de laatste tijd goed doen in stoere en brocante inrichtingen vind ik ze vaak toch een beetje basic.

Met een basis van mos en tulantia kun je met de meer langwerpige dennenappels (liefst zoveel mogelijk gesloten) kriskras een leuke setting lijmen met het lijmpistool. Op een krans, aan een strotouw of zoals hier op oude bloempotjes zijn het echte blikvangers!

Voor vragen, mail gerust!

Gerdieneke

 

 

 

 

 

© 2013 - 2023 Juf Brocante | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel