Het inrichten van je stolp.

Een hele dankbare taak...je stolp een nieuwe inrichting geven. Met een paar kleine aanpassingen is je stolp al snel seizoensgebonden en het oogt vaak heel creatief. Prachtige oude huwelijksstolpen zijn mooi maar vaak wel onbetaalbaar. Een simpele stolp op een houten schijf of een goedkopere variant doet het vaak ook heel goed. Uiteindelijk gaat het toch om de inrichting. Als je dat goed gedaan hebt, ziet niemand de stolp meer.

Ik heb even twee stolpideetjes uitgewerkt voor jullie. Een cadeaustolp voor een geboorte als kraamcadeau en een herfst/wintersetting voor je stolp.

Toen mijn jongste zoon Judah geboren werd en zijn eerste kerst mocht vieren, kregen we van een tante een stolp met een kerstbal met zijn naam erop. Het klinkt heel kitscherig maar het is prachtig. Voor mijn lieve neefje heb ik ook een stolp gemaakt, ook met een kerstbal. De stolp heb ik gekocht bij de intratuin. Met een beetje tulantia, een nestje gemaakt van kerstdecoratie, een linntje en klein kerstklokje van de action de boel aangekleed. Een mooie bal vinden die qua kleur bij hun huis past, lukte me niet. Vaak zit er relief op zodat het schrijven niet makkelijk is. Ik heb ervoor gekozen om een glazen kerstbal van de action te bewerken met krijtverf. Na twee lagen de naam erop geschreven met een verfstift.

Mijn eigen stolp heb ik opnieuw ingericht. Normaal varieer ik tussen wat stoerdere elementen zoals een geweitje naar oude foto's gecombineerd met een kaars en oud zakhorloge van mijn opa. Nu gekozen voor herfstkleuren en artikelen. Op de achtergrond één van de nieuwe onderbindschaatsen die ik nieuw binnen heb. Ik moest ze gewoon gebruiken. Niet alleen leuk in een krans aan de deur, hangend aan een oud leuk maar ook bijzonder leuk in deze stolp. Ik heb gekozen voor een kleiner maatje zodat het goed past. In combinatie met gedroogde sinaasappeltjes, kaneelstokjes, dennenappels en een ornament een geslaagde combi.

© 2013 - 2023 Juf Brocante | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel